Aamulehti -- MIELIPIDE
Geenimanipuloitu soijapapu tulossa
EU on hyväksynyt geenimanipuloidun soijapavun tulon markkinoilleen. Soijapapua käytetään raaka-aineena lähes 60% kaikista teollisesti valmistetuissa elintarvikkeissa, kuten kekseissä, jäätelössä jne. Kriittisten geenitutkijoiden mukaan geneettinen muuntelu voi tehdä muuten turvallisesta ruuasta allergiaa aiheuttavaa tai jopa myrkyllistä. Olen myös kuullut, että Valio käyttää osassa Edam-juuston valmistuksessa apunaan siirtogeenistä eliötä.
Olen City-Sokoksen vakioasiakas ja erittäin allergisen lapsen isä. En halua ottaa lapseni ruokinnasssa mitään riskejä. Siksi kysynkin City-Sokokselta: Myyttekö Valion geenimanipuloidun eliön avulla valmistettua Edam-juustoa? Aiotteko myydä elintarvikkeita, jotka sisältävät geenimanipuloitua soijapapua niiden saavuttua Suomen markkinoille? Jos ette myy, kuinka aiotte valvoa, etteivät tuotteet sisällä geenimanipuloitua soijapapua, koska pakkausmerkintää ei vaadita?
Timo Lahtinen
Tampereella 25.8.1996
Luonnonlain puolueen kotisivulle
Valmistunut 16.02.1999
Päivitetty 16.02.1999