Luonnonlain puolue

Hatanpään valtatie 7, 33100 Tampere Puh: (03) 222 7000 Fax: (03) 222 7001 Internet: www.llp.fi

- LEHDISTÖTIEDOTE -
31.3.1999

Stressinpesukone
nopeasti Kosovoon

Luonnonlain puolueet kaikissa EU- ja Nato-maissa vaativat Kosovon pommitusten pikaista lopettamista. Väkivalta luo lisää väkivaltaa. Sodassa stressi taistelee stressiä vastaan. Vihollisuudet syntyvät ensin ihmisten mielissä. Ainoa mahdollisuus saavuttaa pysyvä rauha on rakentaa rauhan perustukset ihmisten mieliin ja purkaa vihollisuudet pois.

Naton, Yhdysvaltojen ja Britannian johtajien mukaan kaikki tiedettävissä olevat keinot on jo käytetty ja jäljelle on jäänyt ainoastaan aseiden tuhoamisvoimaan perustuva ratkaisu Kosovon konfliktin ratkaisemiseksi. Tämä ei kuitenkaan ole totta, sillä Luonnonlain puolueet ovat lähettäneet ko. johtajille tiedot henkiseen maanpuolustukseen perustuvasta, toimivasta keinosta, "stressinpesukoneesta". Kaikkia keinoja ei ole käytetty.

Monet tieteelliset tutkimukset osoittavat, että alueelliset konfliktit voidaan nopeasti rauhoittaa "stressinpesukoneella". Libanonin sodassa vuonna 1983 kokeiltiin tätä henkisen maanpuolustuksen keinoa menestyksellisesti. Journal of Conflict Resolution -lehden [32(4), 1988 ja 34(2), 1990] mukaan kokeen aikana sotatapahtumat rauhoittuivat merkittävästi, mm. sotakuolemat ja haavoittumiset vähenivät noin 70%.

Stressinpesukonetta on sovellettu menestyksellisesti myös Mosambikissa sisällissodan loppumisen jälkeisten levottomuuksien hallinnassa. Maan pelättiin ajautuvan sodan loputtua kaaokseen, minkä johdosta presidentti Chissanon hallitus koulutti tuhansia siviilejä ja sotilaita TM-meditaatioon ja sen jatkotekniikkaan joogalentoon. Nämä ihmiset harjoittivat ko. tekniikoita yhdessä paikassa päivittäin aamulla ja illalla muodostaen stressinpesukoneen, joka tietoisuuden kenttävaikutuksen kautta rauhoitti yhteiskunnan ilmapiirin. Tulokset on luettavissa armeijan silloisen ylipäällikön Tobias Dain raportista.

"Paljonko ihmishenkiä on uhrattava tarpeettomasti Kosovossa, ennen kuin Naton ja EU:n johtajat voittavat nauretuksi tulemisen pelkonsa ja muodostavat 10 000 sotilaasta stressinpesukoneen Makedoniaan?", LLP:n puheenjohtaja, DI Timo Lahtinen totesi.

"Kauanko tätä mielettömyyttä on jatkuttava? Milloin siirrymme tuhoavista, toimimattomista konfliktin hallintaratkaisuista rakentaviin, toimiviin ratkaisuihin? Tietämättömyys ja asenteellisuus ovat Kosovon selkkauksen vaikeimmin voitettavat viholliset," varapuheenjohtaja, arkkitehti Wojtek Skalski sanoi.

Lisätietoja: Luonnonlain puolueen toimisto, puh. (03) 222 7000.