Luonnonlain puolue

Hatanpään valtatie 7, 33100 Tampere Puh: (03) 222 7000 Fax: (03) 222 7001 Internet: www.llp.fi

- LEHDISTÖTIEDOTE -
16.2.1999

Luonnonlain puolue vaatii
geeniruoan pikaista kieltämistä

Kaksikymmentä kansainvälistä tiedemiestä tukee julkisella lausunnolla tri Arpad Pusztain Englannissa tekemiä tutkimuksia, joiden mukaan siirtogeenistä perunaa syöneillä rotilla on havaittu vastustuskyvyn heikkenemistä sekä vaurioita sisäelimissä. Tri Pusztai teki löytönsä jo viime vuonna, mutta hänet pakotettiin siirtymään eläkkeelle tutkimustulosten vaimentamiseksi. USA:ssa on löydetty luomumaissilastuista siirtogeenistä maissia. Maailman kolmanneksi suurin vähittäismyyjä, ranskalainen Carrefour SA lakkaa myymästä siirtogeenistä ruokaa. 286 ruokalajia poistetaan hyllyistä ja korvataan vastaavilla luomutuotteilla ja 221 tuotetta jää hyllyille testattavaksi, että nämä tuotteet eivät sisällä geenimuunneltuja organismeja. Yrityksen koko ruokavalikoima käsittää 1783 tuotetta.

"Taas uusimmat geeniruoan saralla koetut tapahtumat osoittavat geenitekniikan hallitsemattomuuden. LLP haluaa kieltää geeniruoan kenttäkokeineen. Esim. Suomessa on jo käynnissä useita siirtogeenisellä perunalla tehtyjä kenttäkokeita. Luomuruokaan panostaminen on tärkeämpää kuin koskaan. LLP:n ruokareformi sisältää kymmenkohtaisen ohjelman, jolla Suomi siirretään nopeasti 100%:een luomuaikaan," puheenjohtaja, DI Timo Lahtinen toteaa.

"Suomalaisessa politiikassa ei ole ymmärretty puhtaan ja terveellisen ravinnon merkitystä kansakunnan terveydelle, käytökselle ja taloudelle. Mitä syöt, sitä olet. Luomuruoka on vapautettava ALV:stä, kunnallisessa ja valtiollisessa ruokailussa on siirryttävä kokonaan luomuruokaan, jokaista 10 000 asukasta kohti on perustettava terveyskasvatuskeskukset," varapuheenjohtaja Skalski vaati.

Luonnonlain puolueen ehdotukset geeniruoan riskien välttämiseksi jo viime eduskuntavaalien ohjelmassa "Kukoistava Suomi" todistavat LLP:n uuden, luonnonlakien mukaista elämää edistävän politiikan kaukonäköisyydestä. Vanha, ongelmakeskeinen politiikka on nyt heräämässä geeniruoan riskeihin, kun ongelmat ovat jo syntyneet. LLP haluaa siirtyä ongelmakeskeisestä politiikasta ennaltaehkäisykeskeiseen politiikkaan. Ongelmat syntyvät luonnonlakien rikkomisesta ja siten ainoa mahdollisuus ennaltaehkäistä ongelmat on saattaa elämä spontaanisti sopusointuun luonnonlakien kanssa LLP:n tietoisuuskeskeisellä ohjelmalla "Kymmenen askelta Kukoistavaan Suomeen".

LLP on asettanut 118 ehdokasta ollen näin Suomen kuudenneksi suurin puolue ehdokasmäärällä mitattuna. LLP on ainoa puolue Suomessa, joka esiintyy vain omilla listoillaan turvaten äänestäjälle rehellisen ja selkeän vaihtoehdon.

Lisätietoja: puoluetoimisto (03) 222 7000; Timo Lahtinen (03) 2132 835 tai (050) 541 1044; Wojtek Skalski (03) 6162 353; sekä LLP:n ruokareformi.