Luonnonlain puolue

Hatanpään valtatie 7, 33100 Tampere Puh: (03) 222 7000 Fax: (03) 222 7001Internet: www.llp.fi


- LEHDISTÖTIEDOTE -
27.2.1997

Geeniruoka ja terveys - tiedotustilaisuus
Tanskalaislääkäri Michael Jensen alustaa aiheesta
Hotelli Inter-Continentalissa ti 4.3. klo 13.00 - 14.00

Keskustelu geenimuunneltujen elintarvikkeiden terveys- ja ympäristöriskeistä on Suomessa lähtenyt liikkeelle huolestuttavan myöhäisessä vaiheessa. Markkinoilla on jo nyt tuotteita, joissa on geenimanipuloituja raaka-aineita - ja lähivuosina niitä on tulossa kymmeniä lisää.

Kasvien ja eläinten geenimanipulaatio on herättänyt epäluuloja paitsi eettisistä syistä myös ympäristö- ja terveysriskien vuoksi. Luonnonlain puolue on yli vuoden ajan kampanjoinut sen puolesta, että riskit voitaisiin ajoissa ehkäistä.

LLP:n puheenjohtaja Timo Lahtinen korostaa, että tuotteiden markkinoille päästämiseen ei kuluttajan kannalta ole minkäänlaista kiirettä. Luonnonlain puolue onkin toistuvasti vaatinut, että "ensin tutkittaisiin ja vasta sitten hutkittaisiin".

Äskettäin päätetyn EU-direktiivin mukaisesti toimittaessa merkitään geenimuunnelluista raaka-aineista valmistetuista tuotteista vain pieni osa. Tämän vuoksi jokainen suomalainen joutuu kohtaamaan tuotteiden riskit ellei jo tänään, niin ainakin lähivuosina.

Geenituotteiden pitkäaikaisista terveysvaikutuksista ei toistaiseksi ole tutkimustietoa. Useiden asiantuntijoiden mukaan se olisi kuitenkin vähimmäisvaatimus sekä allergia- että muiden terveysriskien minimoimiseksi.

Luonnonlain puolueen järjestämässä tiedotustilaisuudessa tiistaina 4.3. geenimuunneltujen elintarvikkeiden terveysriskeistä alustaa aiheeseen perehtynyt tanskalaislääkäri Michael Jensen. Toivotamme teidät tervetulleeksi tilaisuuteen. Jensen alustaa englannin kielellä, tulkkaus järjestetään etukäteispyynnöstä.

Tiedotustilaisuuden paikka: Hotel Inter-Continentalin Ambassador-kabinetti

Lisätietoja:

Timo Lahtinen, pj. / Asko Ali-Marttila, geenikampanja-vastaava
p. 03-2227000