STEVEN M. DRUKER, J.D.
Alliance for Bio-Integrity -järjestön toiminnanjohtaja

HENKILÖKUVA


Steven M. Druker on Alliance for Bio-Integrity -järjestön perustaja ja toiminnanjohtaja. Tämä liitto on voittoa tuottamaton organisaatio, joka on omistautunut edistämään teknologioita, jotka tukevat ihmisten ja elinympäristön terveyttä, sekä puuttumaan sellaisten teknologioiden ongelmiin, jotka eivät näin tee. Liiton ensimmäinen suuri hanke on muodostaa rationaalisempi ja vastuullisempi politiikka geenitekniikan käytölle. Liiton toiminnanjohtajana Steven Druker organisoi syytteen USA:n lääke- ja elintarvikevirasto FDA:ta vastaan, jotta kaikki muuntogeeniset elintarvikkeet merkittäisiin ja niiden turvallisuustestaus saataisiin hyväksyttävälle tasolle. Tässä hankkeessa hän kokosi syytteen kantajiksi ennennäkemättömän koalition arvostettuja tutkijoita ja uskonnollisia johtajia. Syyte kirjattiin toukokuussa 1998 Washingtonin aluetuomioistuimessa yhteistyössä Center for Food Safety -järjestön kanssa.

Perustettuaan liiton 1996 Steven Druker on tullut tunnetuksi muuntogeenisten elintarvikkeiden ongelmista käytävän keskustelun yhtenä johtavana hahmona -- sekä tieteellisestä että hengellisestä/eettisestä näkökulmasta nähtynä. Hänet on kutsuttu puhumaan moniin konferensseihin sekä osallistumaan useisiin asiantuntijoiden paneelikeskusteluihin. Helmikuussa 2000 hänet kutsuttiin puhujaksi Englannin parlamentin alahuoneen erityisistuntoon. Hän on esiintynyt useissa valtakunnallisissa radio-ohjelmissa sekä Yhdysvalloissa että Britanniassa, ja häntä on pyydetty puhumaan uskonnollisille yleisöille ja kirjoittamaan artikkeleita uskonnollisiin lehtiin (sekä kristittyihin että juutalaisiin).

Lakimiehen toimensa ohella hän on käyttänyt runsaasti aikaa ihmisenä kasvamisen ja etiikan opiskeluun ja hän on pitänyt näistä aiheista runsaasti luentoja yliopistoissa ja työelämässä. Hän oli mukana kirjoittamassa Higher Stages of Human Development -teoksen esittely- ja päätöskappaleita (julkaissut Oxford University Press) ja hän on kirjoittanut kappaleen eettisestä kasvusta teokseen Transcendence and Mature Thought in Adulthood (julkaissut Rowman and Littlefield).

Hän valmistui oikeustieteen tohtoriksi Kalifornian Berkeleyn yliopiston Boalt Hall -lakikoulusta, jossa hänet valittiin California Law Review'hun sekä lakimiesten kunniaseuraan Order of the Coif. Hän suoritti myös B.A.-tutkintonsa Berkeleyn yliopistossa, pääaineenaan filosofia. Tällä alalla hän saavutti erityispalkinnon "Outstanding Accomplishment", hänet valittiin Phi Beta Kappaan ensimmäisenä vuotenaan, ja hän valmistui erityismaininnalla "Great Distinction in General Scholarship".


Luonnonlain puolueen kotisivulle

Valmistunut 18.04.2000
Päivitetty 27.04.2000